Novi izazov - Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.

Kratki prikaz globalnih ciljeva održivog razvoja s ciljem informiranja građana i zainteresiranih dionika u Hrvatskoj o Programu za održivi razvoj do 2030.

Naša zajednica naša odgovornost

Priručnik za uspješno organiziranje lokalne zajednice

NVO Priručnik [Kuharica za udruge]

III. izdanje NVO priručnika (Kuharica za udruge), prve publikacije namijenjene radu udruga u Hrvatskoj, dostupno isključivo u digitalnom obliku (CD ROM).

Kako do boljih javnih politika? Doprinos civilnog sektora

U okviru projekta "Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj" pripremili smo priručnik "Kako do boljih javnih politika?, u kojem su opisani koraci za analizu javnih politika te  izradu izvještaja iz sjene. Priručnik je namijenjen svima onima koj...

Zajedno za održivi razvoj ruralnih područja

Svrha priručnika je potaknuti i ohrabriti srodna nastojanja u ruralnim područjima te pružiti primjere dobre prakse iz Hrvatske.

Priručnik "Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičke matrice"

Priručnik je pripremljen u okviru projekta "Zapošljavanje mladih za održivi razvoj Gorskog kotara". Materijal je pripremila Lidija Pavić-Rogošić, a izdavač priručnika je Lokalna agencija PINS.

Paulo Freire "Pedagogija obespravljenih"

Obvezna literatura za sve koji obrazovanje povezuju sa socijalnim promjenama,"klasik u sferi odgoja i obrazovanja"

Novi globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.

U Hrvatskoj je gotovo sasvim nezapaženo prošla konferencija Ujedinjenih naroda o održivom razvoju održana u New Yorku 25. rujna 2015., na kojoj je usvojen novi Program globalnog razvoja za 2030. (Agenda 2030). Kako ODRAZ prati i komentira no...

IPARD jučer/danas/sutra-Izvještaj iz sjene o provedbi programa IPARD u Hrvatskoj 2010.-2012.

Izvještaj o provedbi pretpristupnog programa IPARD u razdoblju između 2010.-2012., pripremljen je u okviru projekta "Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj" koji je ODRAZ zajedno s partnerima provodio između ožujka 2011. i ožujka 2013. Izrada izvj...

Održivi turizam u deset koraka

Održivi turizam je spoj baštine i turističkih aktivnosti na način da profitiraju svi. Kako dospjeti do te razine gdje su svi zadovoljni? Pročitajte u ovom priručniku.