Projekt Zapošljavanje mladih za održivi razvoj Gorskog kotara – YES

ODRAZ je bio jedan od partnera u provedbi projekta YES koji obuhvaća motiviranje mladih za edukaciju i podizanje razine znanja i vještina, koje zahtjeva tržište rada. Uloga ODRAZ-a u provedbi projekta bila je pružanje edukacije i tehničke pomoći u pripremi projekata za EU fondove.

U okviru projekta provedene su sljedeće aktivnosti:

  • u listopadu i studenome 2011. održana su dva trening bloka o izradi projekata i logičke matrice. Polaznici edukacije su bili nezaposleni mladi ljudi, njih 14 s područja Gorskog kotara, a cilj edukacije bio je prenijeti im osnovna znanja i tehnike pisanja projekata i upravljanja projektnim ciklusom. Pripremljeni su osnovni elementi za tri projektna prijedloga, tematski usklađena s Planom održivog razvoja Gorskog kotara 2010.-
    2013., na kojima su polaznici samostalno nastaviti raditi i u siječnju 2012., nakon čega je zakazan još jedan susret s predavačicama iz ODRAZ-a kako bi se zaokružio proces pripreme projektnog prijedloga.
  • pripremljen priručnik" Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičke matrice". Materijal je pripremila Lidija Pavić-Rogošić, izdavač priručnika je Lokalna agencija PINS, a može ga se preuzeti ovdje
  • održana završna konferencija projekta YES (19. travnja 2012., Fužine). Postignute rezultate prezentirao je voditelj projekta Danijel Bertović, a predstavnici projektnih partnera prezentirali su svoj rad i ulogu u projektu, dok su korisnici projekta - mlade nezaposlene osobe prezentirale svoju ulogu i koristi koje su imali od projekta.

 

Partneri u provedbi projekta:

  • Lokalna razvojna agencija PINS
  • HZZ - Područna služba Rijeka
  • Lokalna akcijska grupa Gorski kotar
  • ODRAZ - održivi razvoj zajednice, Zagreb

Struktura financiranja: Darovnica Mladi na tržištu rada Europske komisije
Nositelj projekta: Razvojna agencija PINS, Skrad

Više o projektu: http://www.pins-skrad.hr/projekti/projekt-yes