06.03.19

Zaklada SOLIDARNA poziva na doniranje za novinare, branitelje i žrtve kršenja ljudskih prava

Zaklada SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava, kroz pokrenut krizni namjenski fond SOLIDARKA.

SOLIDARKA je krizni fond solidarnosti namijenjen pružanju prve pomoći žrtvama kršenja ljudskih prava, novinarima, aktivistima, zviždačima koji su prepušteni sami sebi i/ili izloženi administrativnim, političkim i društvenim pritiscima.

Zahvaljujući donacijama građana koji se solidarno odazovu na ovaj poziv, Fond SOLIDARKA moći će odmah reagirati pružanjem krizne humanitarne i psihosocijalne pomoći te pravne zaštite  svima čija se ljudska prava krše, a sustav ih nije spreman zaštititi. Ciljani iznos kojeg početno žele prikupiti u fondu SOLIDARKA jest 50.000 kn.

Link na online doniralicu za fond SOLIDARKA: https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR

Link na informacije o fondu SOLIDARKA: https://www.solidarna.hr/site/article/poziv-na-doniranje-za-fond-solidarka/hr-HR

"Podržite pretučene žene i djecu za koje država nema razumijevanja, niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći, za tužene, a odgovorne novinare/ke i aktiviste/kinje za zaštitu ljudskih prava kojima prijete istrage, sudski procesi i odluke da plate sulude odštete! Pokažimo da je građanska solidarnost jača od mržnje, nasilja i bahatosti moćnika! Ljudi trebaju pomoć sada - oni nemaju vremena čekati da sustav profunkcionira!", poručuje Zaklada.

Više informacija o fondu pročitajte na solidarna.hr.