26.11.18

Centar za mirovne studije upisuje 21. generaciju studenata i studentica Mirovnih studija

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja koji educira, motivira, osnažuje i povezuje osobe za rad na društvenoj promjeni. Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina. Rok za prijavu je 9. prosinca 2018.

Na Mirovnim studijima se želi demistificirati sustav, shvatiti uzroke društvenih nepravdi i razvijati pristupe za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju.

Pokrenuti su i održani sa željom da promišljaju i grade alternative te potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Povezivanjem i suradnjom stvara se istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu.

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

PROGRAMSKE CJELINE

I. VJEŠTINE SURADNJE

II. PRISTUPI/ANALIZE

  • GLOBALIZACIJA I EKONOMSKA PRAVDA
  • LJUDSKA SIGURNOST I MIGRACIJE
  • LJUDSKA PRAVA
  • FEMINIZAM, SPOL, ROD, SEKSUALNOST
  • RATNO I ANTIRATNO NASLJEĐE

III. PRAKSE ZA DRUŠTVENU PROMJENU

Tko su predavači?
Predavači na mirovnim studijima su praktičari i teoretičari sa znanjem i iskustvom u analizi društvenih problema, ali i organiziranju za njihovo rješavanje. Ima tu aktivistkinja i sociologa, politologa i pedagoga, odvjetnika i medijatora.

Kome je program namijenjen?
Nemirnima. Program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji…

Koliko traje?
Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 21 sati te 2-3 subote tijekom trajanja programa od 10 - 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od siječnja do lipnja 2019.

Koliko košta?
Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna za zaposlene, 1.000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.

Kako se prijaviti?
Prijave za Mirovne studije bit će otvorene do 9.12.2018., a prijavni obrazac nalazi se u OVDJE. Ispunite obrazac, pošaljite ga na prijave@cms.hr i javite se da dogovorite upoznavanje.

* Više informacija: https://www.cms.hr/hr/mirovni-studiji/prijavi-se-na-mirovne-studije

 
edukacija