12.01.17

Završeno regionalno istraživanje o kulturi davanja

Regionalno istraživanje o kulturi davanja u Slavoniji i Baranji provedeno je u periodu od listopada 2015. do rujna 2016. godine u sklopu projekta "Povjerenje u lokalnu filantropiju" kojeg provodi Zaklada Slagalica s partnerskim udrugama P.G.D.I. iz Belog Manastira i ODRAZ iz Zagreba.

Istraživanje je imalo za cilj prikupiti podatke o kulturi davanja, donatorima i oblicima davanja u Slavoniji i Baranji putem informacija koje bi se dobile od organizacija civilnog društva -nositelja aktivnosti na lokalnoj razini.

Ono daje prikaz učestalosti, opsega i načina davanja tvrtki, obrta, lokalnih i regionalnih samouprava organizacijama civilnog društva (OCD) na području Brodsko-posavske,Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, kao potporanjihovom radu.Analiza je podijeljena u tri dijela.

U prvom dijelu opisana je korištena metodologija, u drugom su opisane organizacije civilnoga društva koje su sudjelovale u istraživanju, a u trećem je obuhvaćena usporednaanaliza podataka. U zaključku su navedena zaključna razmatranja i preporuke za daljnje djelovanje.

* Cijelo istraživanje preuzmite OVDJE.

Izvor: http://www.civilnodrustvo.hr/zavrseno-regionalno-istrazivanje-o-kulturi-davanja/

* Više o projektu "Povjerenje u lokalnu filantropiju pročitajte OVDJE.

 
ODRAZ-ovi projekti