18.03.19

Završen prvi ciklus edukativnih coaching radionica u sklopu projekta OdraziSeZnanjem!

U razdoblju od 19. siječnja do 12. ožujka 2019. održano je osam edukativnih mentorskih coaching radionica za studente Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu uključenih u prvi ciklus provedbe metode društveno korisnog učenja u udrugama koje sudjeluju u projektu "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"! Na ovim radionicama, u organizaciji i provedbi partnerske udruge Life Potential, studenti su dobivali skoro svakotjednu podršku svom angažmanu u udrugama te se upoznali s različitim alatima osobnog i profesionalnog razvoja iz sfere tzv. mekih vještina, koje će im biti vrlo korisne u njihovom daljenjem osobnom i profesionalnom životu.

Na radionicama studenti su imali priliku kontinuirano dijeliti svoja iskustva angažmana u udrugama i izazove s kojima su se susretali te su, uz savjete i podršku grupe uz facilitaciju Saše Borovnjaka kao voditelja radionice, dolazili do mogućih rješenja problema.

Osim grupnog dijeljenja, imali su priliku poboljšati vlastite komunikacijske i prezentacijske vještine te sposobnost rada u timu. Naučili su sagledati situaciju u kojoj se nalaze iz druge perspektive što može spriječiti i razriješiti određene sukobe i nesporazume u timskom radu. Savladali su korisnu metodu postavljanja ciljeva te usporedili naučeno s ciljevima postavljenim u radus udrugama. Upoznali su se i prakticirali metode asertivne komunikacije koja uključuje proaktivnu komunikaciju te zauzimanje za sebe. Također su osvijestili koliko je emocionalna inteligencija bitna za kvaitetan timski rad te naučili davati podržavajući konstruktivan feedback tj. povratnu informaciju kolegi. Radili su na poboljšanju vlastitih prezentacijskih vještina i naučili kako smanjiti tremu pri prezentaciji ili drugačijem javnom nastupu.

Na posljednjoj radionici studenti su naučili jednu od najuspješnijih metoda za razradu kreativnog razmišljanja: Disneyevu strategiju kreativnosti te iskustveno prošli kroz timsku dinamiku gdje su razrađivali vlastite ideje.

Fotogaleriju s održanih radonica pogledajte OVDJE.

Veselimo se drugom ciklusu radionica koji kreće uskoro!!

 
OdraziSeZnanjem