15.07.19

Završen drugi ciklus edukativnih coaching radionica u sklopu projekta OdraziSeZnanjem!

S ljetnim semestrom ak.god. 2018/19 krenuo je i drugi ciklus edukativnih mentorskih coaching radionica za studente Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu, uključenih u drugi ciklus provedbe metode društveno korisnog učenja u udrugama koje sudjeluju u projektu "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu."

U razdoblju od 18. travnja do 28. lipnja 2019. partnerska organizacija Life Potential organizirala je i provela 11 edukativnih mentorskih coaching radionica putem kojih su studenti dobivali podršku svom angažmanu u udrugama na tjednoj bazi te se upoznali s različitim alatima osobnog i profesionalnog razvoja iz sfere tzv. mekih vještina, koje će im biti vrlo korisne u njihovom daljenjem osobnom i profesionalnom životu.

Na radionicama studenti su imali priliku kontinuirano dijeliti svoja iskustva angažmana u udrugama i izazove s kojima su se susretali te su, uz savjete i podršku grupe uz facilitaciju Saše Borovnjaka kao voditelja radionice, dolazili do mogućih rješenja problema.

Osim grupnog dijeljenja, studenti su imali priliku razjasniti si uloge i odnose studenta, mentora u udrugama i na fakultetima i Life Potential organizacije u projektu te kroz rad u malim grupama osvijestiti vlastita očekivanja od projekta i mentora.

studenti-drugi-ciklus-2 grupna-pravila

S obzirom da je angažman u udrugama podrazumijevao rad u interdisciplinarnom timu, kroz radionice studenti su radili na poboljšanju timskog rada naučivši kako dati povratnu informaciju kolegi na konstruktivan i poticajan način, raspravljali su o konfliktnim situacijama i načinima kako se postaviti da ishod takvih situacija bude konstruktivan, upoznali se s pojmovima i karakteristikama pasivne, agresivne i asertivne komunikacije uz naglasak na važnost valoriziranja svih sudionika uključenih u komunikaciju te preuzimanje odgovornosti, a radilo se i na poticanju kreativnosti u timu putem modela Disneyeve strategije kreativnosti.

Osim razvijanja komunikacijskih vještina, studenti su također razvijali svoje prezentacijske vještine kako bi bolje mogli predstaviti ideju ili rezultate rada.

Na kraju, na edukativnim coaching radionicama također se radilo sa studentima na njihovom osobnom razvoju: osvještavanju vlastitih talenata, ambicija, profesionalnog usmjerenja i ispitivanju da li je put kojim kroče u skladu s njihovim vlastitim vrijednostima. S time u vezi, naučili su i jednu od metoda postavljanja ciljeva.

Ciklus je završio s malom zakuskom kojoj je prisustvovala i predstavnica udruge ODRAZ kao nositelja projekta.

zajednicka

Ovim putem zahvaljujemo se Centru za mlade grada Zagreba i BIZkoshnici na povremenom ustupljivanju prostora za održavanje radionica.

Fotogaleriju s održanih radonica pogledajte OVDJE.

Veselimo se drugom ciklusu radionica koji kreće na jesen!!

 
OdraziSeZnanjem