28.08.18

Sudjelujte u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Slavonskom Brodu 3. rujna i Sisku 4. rujna 2018.

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. - 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj. ODRAZ je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena. U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Slavonski Brod, 3. rujan 2018.
Pozivamo predstavnike civilnog i akademskog sektora s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije da nam se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Slavonskom Brodu 3. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Tvrđave Brod, Kapelanov stan, Vukovarska 1, od 10.00 - 12.30 h.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite prijavom na sljedeći link: https://goo.gl/JYgyHt
Rok za prijavu: četvrtak 30.8. 2018.

Sisak, 4. rujan 2018.

Pozivamo predstavnike civilnog i akademskog sektora s područja Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke i Virovitičko-podravske županije da nam se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Sisku 4. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Gradske uprave (Rimska 26) od 10.00 - 12.30 h.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite prijavom na sljedeći link: https://goo.gl/8s4LMn
Rok za prijavu: ponedjeljak 3.9.2018.

** Za dodatne pojedinosti molimo da kontaktirate Marinu Vojković na: ured@odraz.hr ili telefonom na: 091 / 621 9418.

 
Regionalne rasprave