18.03.19

Sudjelovali smo na panel raspravi o Agendi 2030 u Bruxellesu

5. ožujka 2019. rumunjska platforma FOND organizirala je panel raspravu pod nazivom "Unapređenje provedbe Programa za održivi razvoj 2030. kroz suradnju više aktera" koja se održala u Stalnom predstavništvu Republike Rumunjske pri EU-u u Bruxellesu.

Događaj je bio prilika za konstruktivan dijalog i promišljanje o Programu za održivi razvoj do 2030 (Agendi 2030). Razgovaralo se o tome kako različiti ključni dionici mogu raditi kroz zajednička partnerstva, kako na nacionalnoj tako i na europskoj razini, a poseban naglasak je bio na potrebi sudjelovanja mladih u implementaciji Globalnih ciljeva održivog razvoja (GCOR).

Cilj seminara je bio:

  • pružiti otvoren prostor za umrežavanje, razmjenu praksi, iskustava i izazova te razmišljanje o napretku i izazovima provedbe Agende 2030;
  • raspravljati o stajalištu EU-a u vezi s Agendom 2030 u kontekstu nadolazećeg Političkog foruma visoke razine (High Level Political Forum, HLPF) i ovogodišnje Opće skupštine Ujedinjenih naroda te
  • skrenuti pozornost na prioritetna pitanja civilnog društva.

Događaj je okupio predstavnike europskih institucija, nevladinih organizacija iz različitih zemalja EU te predstavnike radne skupine Agende 2030, razvojne suradnje i Vijeća EU.

Jedan od panelista je bio Toni Vidan, predsjednik Upravnog odbora CROSOL-a.  CROSOL je partner na projektu EU Presidency u sklopu kojeg je ovaj seminar i organiziran. Ispred ODRAZ-a na događanju je sudjelovala Elizabet Gašparov.

Izvještaj s panel rasprave sa svim panelistima i glavnim zaključcima možete pročitati OVDJE.

Više o projektu ˝Towards open, fair, sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021˝ je dostupno OVDJE.

Fotografije s događanja su dostupne OVDJE.

Više o Agendi 2030 i Globalnim ciljevima održivog razvoja pročitajte u ODRAZ-ovoj brošuri koja je dostupna OVDJE.

 
ODRAZ-ove vijesti