13.02.20

Radionica o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj s naglaskom na uvođenje čistih i energetski učinkovitih vozila

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim pojmovima poput "mobilnosti kao usluge" (eng. MaaS, "Mobility as Service"), ulozi javnog gradskog prijevoza u Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) te intermodalnosti. Ukoliko vas zanimaju ove teme, prijavite se i sudjelujte na besplatnoj radionici o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj, koju Grad Koprivnica organizira u suradnji ODRAZ-om, tajništvom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. Radionica će se održati 28. veljače 2020. s početkom u 10 sati u prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu (Bogovićeva 1). Rok za prijavu je 25. veljače 2020.

Radionica je namijenjena prometnim stručnjacima, predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, predstavnicima poduzeća javnog prijevoza, studentima i  organizacijama civilnoga društva.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim pojmovima poput "mobilnosti kao usluge" (eng. MaaS, "Mobility as Service"), ulozi javnog gradskog prijevoza u Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) te intermodalnosti. Uz to, mnoge lokalne vlasti u Europi trebaju zamijeniti dotrajale autobuse ili uvesti autobusni prijevoz za sve brojniju populaciju u gradovima ukoliko žele zadovoljiti sadašnje standarde, povećati učinkovitost i udobnost putnika te smanjiti emisije štetnih plinova.

PRIJAVA
Sudjelovanje na radionici prijavite putem on-line prijave na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/2SjY083

Broj mjesta je ograničen stoga se pozivaju svi zainteresirani da svoju registraciju naprave što je moguće ranije, a najkasnije do 25. veljače 2020. Sudjelovanje je besplatno.

* Program rada pogledajte OVDJE.

Radionica se održava u sklopu Interreg projekta LowCarb - Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas. Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja, programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. - 2020.

 
radionica