09.10.19

Pridružite se raspravi o umjetnoj inteligenciji. Dajemo riječ vama i vašem krugu prijatelja i kolega!

Organizirajte sastanak i pozovite 4-8 svojih prijatelja i poznanika, npr. sportski klub, školu, obitelj, susjede, kolege s fakulteta ili posla, kako bi razgovarali o umjetnoj inteligenciji, njeznoj budućoj upotrebi i vašim granicama u odnosu na njen razvoj. Sastanak možete organizirati najkasnije do 31. prosinca 2019., pri čemu nije potrebno prethodno znanje o temi, a jedini preduvjet za sudjelovanje je da imate najmanje 18. godina. ODRAZ je suradnik u istraživačkom projektu The Human Brain Project i jedan od 132 pridružena partnera iz 20 zemalja te je zadužen za provedbu ovog procesa u Hrvatskoj.

Umjetna inteligencija će u budućnosti utjecati na veći dio našeg privatnog i poslovnog života. Danas, računalni algoritmi preporučuju koje proizvode kupiti, koju glazbu slušati i kojim rutama putovati.

Tehnologija umjetne inteligencije još uvijek je u ranoj fazi i računala ne mogu razmišljati sama - za sada! Međutim, nema sumnje da će daljnji razvoj umjetne inteligencije promijeniti društvo i život kakav danas poznajemo.

Znanstvenici i stručnjaci upozoravaju da to može imati ozbiljne posljedice ako društvo ne sudjeluje  u raspravi prije nego što razvoj ode predaleko!

Danski odbor za tehnologiju (eng. The Danish Board of Technology Foundation) stvorio je internetsku platformu kojoj možete pristupiti s vašim mobilnim telefonom, tabletom ili računalom, koji će vam pružiti informacije i usput postavljati pitanja. Uz to, za vas je moguće, jednostavno i lako, samostalno voditi sastanak i prikupljati odgovore, u vremenu koje vama najbolje odgovara. Svi odgovori bit će korišteni u istraživačkom projektu The Human Brain Project.

Sudjelujte u sastancima do 31. prosinca 2019. Nije potrebno prethodno znanje o temi, a jedini preduvjet za sudjelovanje  je da imate najmanje 18 godina.

Ako želite biti domaćin i voditelj sastanka javite se Marku Stančecu u ODRAZ na adresu elektroničke pošte marko@odraz.hr ili broj telefona 01 4655 203.

Letak
Priručnik za voditelje

 

* Više o projektu: https://www.humanbrainproject.eu/en/

 
Human Brain Project