26.10.18

Predstavljanje projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" studentima Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu

24. i 25. listopada 2018. posjetili smo Ekonomski i Grafički fakultet gdje smo studentima predstavili projekt #OdraziSeZnanjem te mogućnost sudjelovanja i stjecanja praktičnog iskustva kroz rad u udrugama u kojima će se provoditi metoda društveno korisnog učenja (DKU-a) tijekom zimskog semestra 2018./19. Projekt je osmišljen s idejom suradnje između visokoobrazovnih institucija i organizacija civilnog društva (OCD-a) primjenom modela DKU-a i izravnim uključivanjem studenata i profesora u rad udruga za razvoj zajednice i opće dobro.

Projektom želimo omogućiti studentima Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu stjecanje novih znanja i vještina za razvoj zajednice, uspostavom održivog programa društveno korisnog učenja, suradnje s OCD-ima i međufakultetske suradnje.

U uvodnom govoru studentima Ekonomskog fakulteta obratili su se prodekani prof. dr.sc. Jurica Pavičić i prof. dr.sc. Božidar Jaković, koji su tom prilikom istaknuli kako uključivanje u ovakav projekt za fakultet predstavlja veliki izazov, a studentima se pak pruža izvrsna prilika za mogućnost stjecanja praktičnih znanja i dodatnih bodova. Prodekan Grafičkog fakulteta doc.dr. sc. Mile Matijević također je pozvao studente da se uključe i iskoriste priliku za stjecanje novih znanja i vještina.

Zatim je direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić ukratko predstavila projekt #OdraziSeZnanjem te što se očekuje od studenata njihovim sudjelovanjem u projektu (prezentaciju preuzmite OVDJE).

Provedba metode društveno korisnog učenja uključuje:

  • formiranje interdisciplinarnih timova studenata s Ekonomskog i Grafičkog fakulteta
  • rad u udrugama koji će se temeljiti na korištenju znanja koja se stječu tijekom predavanja na fakultetima za konkretno rješavanje marketinških, upravljačkih i promotivnih potreba udruga (npr. izrada promotivnih materijala udruge, izrada ili poboljšanje web stranice, bolji marketing društvenih medija, unaprjeđenje menadžmenta organizacije ili marketinga)
  • tijekom semestra bit će pružena podrška profesora i partnerskih organizacija (ODRAZ i Life Potential) te udruga
  • Studenti u udrugama rade do tri mjeseca, cca 4 sata tjedno, ukupno 50 sati

Praktični rad u udrugama odvijat će se u tri ciklusa:

  • zimski semestar 2018./19.
  • ljetni semestar 2018./19.
  • zimski semestar 2019./20.

Tijekom zimskog semestra 2018./19. praktična nastava će se provoditi u osam udruga u kojima će biti angažirano 16 studenata (po jedan s Ekonomskog i jedan s Grafičkog fakulteta).

Ovom prilikom predstavnici udruga predstavili su svoj rad i što očekuju od studenata. Prezentacije su dostupne na sljedećim poveznicama:

Predmeti u sklopu kojih se provdi metoda DKU:

  • EFZG Internship (zimski i ljetni semestar) / Marketing neprofitnih organizacija (ljetni semestar) / Interaktivna marketinška komunikacija (ljetni semestar) / Menadžment neprofitnih organizacija (ljetni semestar)
  • GFZG Web dizajn 1 i 2 (zimski i ljetni semestar) / Tisak i dizajn (ljetni semestar) / Multimedijske komunikacije 1 i 2 (zimski i ljetni semestar) /

* Za više informacija kontaktirajte:
ODRAZ - Ksenija Vidović Vorberger / ksenija@odraz.hr; 01 4655 202

Poziv studentima
Više informacija o projektu

 
OdraziSeZnanjem