15.09.17

Predstavljanje projekta CIMULACT na Savjetovanju o lokalnoj samoupravi u Rapcu

Ksenija Vidović Vorberger iz ODRAZ-a predstavila je projekt CIMULACT na Savjetovanju o lokalnoj samoupravi u Rapcu 13. rujna 2017. Trodnevno savjetovanje za predstavnike gradova i druge dionike koji s njima usko surađuju organizirala je Udruga gradova u RH.

Projekt CIMULACT - Savjetovanje s građanima i drugim dionicima o programu Obzor 2020. predstavljen je prvog dana savjetovanja u sklopu tematskog bloka "EU fondovi i integirani urbani razvoj". Sudionici savjetovanja informirani su o procesu i tijeku projekta, razvijenim metodama sudjelovanja javnosti i dionika u procesima odlučivanja te rezultatima projekta.

Projekt CIMULACT (Citizen and Multi-Actor Consultation on Horizon 2020) financira se iz programa Europske unije Obzor 2020.ODRAZ - Održivi razvoj zajednice jedan je od 30 partnera, zadužen za provedbu aktivnosti u Hrvatskoj. Projektni konzorcij čine organizacije iz 28 članica Europske unije te po jedna partnerska organizacija iz Švicarske i Norveške.

Drugi dan savjetovanja nastavljen je nizom zanimljivih prezentacija i okruglim stolom na temu "Lokalna samouprava kakvu (ne) želimo". Posljednji dan savjetovanja je bio posvećen budućnosti financiranja lokalne samouprave.

*O projektu CIMULACT pogledajte OVDJE.

 
CIMULACT