19.03.19

Predstavili smo projekt OdraziSeZnanjem studentima Grafičkog fakulteta!

Nakon Ekonomskog fakulteta, 18. i 19. ožujka 2019. posjetili smo Grafički fakultet na kojem smo u sklopu kolegija "Tisak i dizajn" i "Digitalni multimedij" studentima predstavili projekt "OdraziSeZnanjem-pokreni zajednicu" i mogućnost sudjelovanja u projektu kroz primjenu metode društveno korisnog učenja, putem koje se studentima omogućava da tijekom ljetnog semestra radom u udrugama svoja znanja i vještine stečene kroz studij primjene u stvarnom životu te izravno doprinesu razvoju zajednice.

Projekt uključuje studente i nastavnike s Ekonomskog i Grafičkog fakulteta te 20 udruga koje su u svibnju prošle godine putem ODRAZ-ovog javnog poziva odabrane za sudjelovanje u projektu.

Ksenija Vorberger iz ODRAZ-a i Jelena Radošević i Saša Borovnjak iz Life Potential-a za 15 studenata koji pohađaju kolegij "Tisak i dizajn" i 16 studenata kolegija "Digitalni multimedij" u sklopu nastave održali su prezentaciju projekta te predstavili koristi koje studenti mogu dobiti uključivanjem u rad udruga. U projekt se mogu uključiti i studenti koji pohađaju kolegij "Web dizajn 1 i 2" u sklopu kojeg je održano predstavljanje projekta u listopadu prošle godine.

Provedba metode društveno korisnog učenja uključuje:

 • formiranje interdisciplinarnih timova studenata s Ekonomskog i Grafičkog fakulteta
 • rad u udrugama koji će se temeljiti na korištenju znanja koja se stječu tijekom predavanja na fakultetima za konkretno rješavanje marketinških, upravljačkih i promotivnih potreba udruga (npr. izrada promotivnih materijala udruge, izrada ili poboljšanje web stranice, bolji marketing društvenih medija, unaprjeđenje menadžmenta organizacije ili marketinga) >> studenti u udrugama rade do tri mjeseca, cca 4 sata tjedno, ukupno 50 sati
 • mentorsku podršku profesora i partnerskih organizacija (ODRAZ i Life Potential) te udruga
 • sudjelovanje studenata na radionicama osobnog i profesionalnog razvoja (coaching radionice)

Praktični rad u udrugama odvija se u tri ciklusa:

 • zimski semestar 2018./19.
 • ljetni semestar 2018./19
 • .zimski semestar 2019./20.

Tijekom zimskog semestra praktična nastava provodila se u sedam udruga u kojima je bilo angažirano 14 studenata (po jedan s Ekonomskog i jedan s Grafičkog fakulteta).

Slijedi formiranje 11 interdisciplinarnih studentskih timova (po jedan student sa svakog fakulteta) koji će kroz rad u udruzi koju su odabrali povezati marketinška i grafička znanja te zajednički raditi na poboljšanju vizualnog identiteta i povećanju vidljivosti udruge u zajednici (npr. priprema letka i drugih promotivnih materijala, redizajn ili izrada nove web stranice) te oglašavanju i promociji udruge na društvenim mrežama, unaprjeđenju marketinških planova i sl.

Tijekom ljetnog semestra, 11 studentskih timova stjecat će praktično iskustvo u sljedećim udrugama:

Predmeti s GFZG-a u sklopu kojih se provodi metoda DKU:

 • Web dizajn 1 i 2 (zimski i ljetni semestar)
 • Tisak i dizajn (ljetni semestar)
 • Multimedijske komunikacije (zimski semestar)
 • Digitalni multimedij (ljetni semestar)

* Za više informacija kontaktirajte:
Ksenija Vorberger / ksenija@odraz.hr / 01 4655 202

* Više o projektu #OdraziSeZnanjem saznajte ovdje: /hr/projekti/svi-projekti/odrazi-se-znanjem-pokreni-zajednicu

 
OdraziSeZnanjem