06.11.19

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva za sudjelovanje u drugom trening-bloku modularnog trening-programa o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Udruge Life Potential i ODRAZ pozivaju predstavnike zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva da sudjeluju u drugom trening-bloku edukacije koja će se održati 15. i 16. studenog 2019. u prostoru Prve ekonomske škole u Zagrebu (Medulićeva 33) s početkom u 9 sati. Teme drugog bloka su: Društvo - okvir u kojem živimo; Organiziranje zajednice; Osnove coachinga za profesore i osobe koje rade s mladima. Rok za prijavu je 13. studeni 2019.

U sklopu besplatne edukacije koja se u razdoblju od rujna 2019. do travnja 2020. godine odvija kroz pet modularnih trening-blokova, ODRAZ nastavnike educira o konceptu održivog razvoja i njegovoj važnosti za društvo te će im predstaviti mogućnosti kako se škole mogu uključiti u održivi razvoj zajednice te na koji način nastavnici mogu prenijeti naučeno učenicima.

U edukaciji sudjeluje 25 predstavnika partnerskih škola (Škola za grafiku i dizajn, Prva ekonomska škola) te zainteresirani predstavnici drugih srednjih škola i organizacija civilnog društva s područja grada Zagreba.

Teme drugog trening bloka:

  • Društvo - okvir u kojem živimo
    • Sektori u društvu i njihova uloga, suradnja i međusektorsko partnerstvo / ODRAZ
  • Organiziranje i mobiliziranje zajednice 
    • Načela organiziranja zajednice; socijalni kapital / ODRAZ
  • Osnove coachinga za profesore i osobe koje rade s mladima / Life Potential

Tijekom treninga polaznicima će biti objašnjeni sektori u društvu i njihova uloga, suradnja i međusektorsko partnerstvo te će biti upoznati s načelima i načinima  organiziranja i mobiliziranja zajednice. Polaznici će također nešto više saznati o konceptu socijalnog kapitala, modelu prema kojem se može procijeniti kolika je spremnost lokalne zajednice za kolektivnu akciju.

Na ovoj interaktivnoj radionici polaznici će se imati prilike upoznati i s osnovama coachinga te ih usvojiti kroz vlastitu praksu (iskustvenim učenjem). Coaching je umijeće facilitiranja procesa učenja te osobnog i profesionalnog razvoja druge osobe. Temelji se na aktivnom slušanju i neutralnom postavljanju pitanja s ciljem pomaganja osobi da sama pronađe odgovore na svoja pitanja i sama riješi aktualni problem / izazov. Coaching je također jedna od osnovnih tehnika za postizanje uspješnog timskog rada.

Detaljan program rada drugog trening-bloka bit će objavljen uskoro!

Program će oba dana započeti u 9 sati te će u petak zavšiti oko 15 sati, a u subotu u 12.30 sati. Troškovi osvježenja i ručka pokriveni su od strane organizatora.

Preostala tri trening-bloka bit će održana u Zagrebu:

  • 27. i 28. siječnja 2020. / Prva ekonomska škola
  • 27. i 28. veljače 2020. / Škola za grafiku i dizajn
  • 23. i 24. ožujka 2020. / Škola za grafiku i dizajn

Na kraju edukacije, svi polaznici dobit će potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.


PRIJAVA
Sudjelovanje na drugom trening-bloku koji će se održati 15. i 16. studenog potvrdite putem online obrasca najkasnije do srijede 13. studenog 2019. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2NJnEja

Za više informacija kontaktirajte koordinatoricu projekta Jelenu Radošević na adresu elektroničke pošte jelena@lifepotential.org ili broj telefona 091 533 53 19.

Trening-program će pridonijeti boljem i dubljem poznavanju koncepta održivog razvoja s naglaskom na socijalnu i ekonomsku komponentu održivog razvoja te važnost tolerancije, suradnje, kohezije, kao i pametnog upravljanja resursima, posebice otpadom.

Sudionici će se dodatno upoznati sa širokim mogućnostima suradnje škola i zajednice, metodama obrađivanja teme održivog razvoja u školama te će ih se potaknuti na dodatni neformalni i informalni razvoj kompetencija, aktivno sudjelovanje na području održivog razvoja u nastavi kao i pomoć učenicima u aktivnostima u njihovim lokalnim zajednicama.

- - - - - - - - - - - -
Projektom "Održivi razvoj društva kreće od mladih" nastoji se povećati uloga organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

* Više o projektu: /hr/projekti/svi-projekti/odrzivi-razvoj-drustva-krece-od-mladih

 
MladiZnajuOdrživo