14.02.20

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva za sudjelovanje u četvrtom trening-bloku modularnog trening-programa o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Life Potential i ODRAZ pozivaju predstavnike zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva da sudjeluju u četvrtom trening-bloku edukacije koja će se održati 24. i 25. veljače u prostoru Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (Getaldićeva 2) s početkom u 9 sati. Prvi dan treninga polaznici će se upoznati s projektnim razmišljanjem i logikom koju slijedimo prilikom formuliranja ideje u konkretan projekt. Drugi dan treninga upoznat će se s osnovnom terminologijom, teorijskom pozadinom i različitim konceptima društveno korisnog učenja te načinima kako ovu metodu mogu uključiti u nastavu. Rok za prijavu je 20. veljače.

PROGRAM RADA

Ponedjeljak, 24. veljače //
OD IDEJE DO PROJEKTA - Marko Stančec, ODRAZ

Ciljevi radionice:

 • Predstaviti projektno razmišljanje i logiku koju slijedimo prilikom formuliranja ideje u projekt
 • Upoznati polaznike s fazama projekta (analiza i planiranje) te s izradom projektnog proračuna
 • Upoznati sudionike s metodama praćenja i vrednovanja projekta

Novostečena znanja iz svijeta projektnog menadžmenta sudionici će moći iskoristiti u volonterskim projektima škola i udruga te drugim sličnim projektima.

09.00 - 10.30       Faza analize

 • Što je projekt / standardna struktura projekta
 • Analiza  (dionici, kapacitet, problem)

10.30 - 10.45       Pauza

10.45 - 12.15       Faza planiranja

 • Definiranje ciljeva
 • Aktivnosti i plan aktivnosti

12.15 - 13:15       Ručak

13.15 - 14.45

 • Rezultati i indikatori
 • Izrada proračuna

 

Utorak, 25. veljače  // DRUŠTVENO KORISNO UČENJE (DKU) - Bojana Ćulum

Cilj radionice:

 • Upoznati polaznike s osnovnom terminologijom, teorijskom pozadinom te različitim konceptima DKU-a
  (poznatog i kao service-learning, a u zadnje vrijeme sve češće i community-engaged learning)

Povezati teoriju i praksu danas je jedan od najbitnijih ciljeva razvoja edukativnog sustava diljem svijeta, a DKU je jedan od načina. U temu će nas uvesti jedna od najvećih stručnjakinja za društveno korisno učenje na ovim prostorima - Bojana Ćulum.

9.00 - 10.30     Društveno korisno učenje
10.30 - 10.45    Pauza
10:45 - 12.15    Društveno korisno učenje
12.15 - 13:15    Ručak
13.15 - 14.45    Društveno korisno učenje

Program će oba dana započeti u 9 te završiti oko 15 sati. Troškovi osvježenja i ručka pokriveni su od strane organizatora.

Posljednji trening-blok održat će se u prostoru Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju 23. i 24. ožujka. Na kraju edukacije, svi polaznici dobit će potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.

PRIJAVA
Sudjelovanje na četvrtom trening-bloku koji će se održati 24. i 25. veljače potvrdite putem online obrasca najkasnije do četvrtka 20. veljače na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/DiuX7YmCVdnvb56Y7.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom!

Program rada

 

 

Za više informacija kontaktirajte koordinatoricu projekta Jelenu Radošević na adresu elektroničke pošte jelena@lifepotential.org ili broj telefona 091 533 53 19.

U edukaciji sudjeluje 25 predstavnika partnerskih škola (Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Prva ekonomska škola) te zainteresirani predstavnici drugih srednjih škola i organizacija civilnog društva s područja grada Zagreba.

- - - - - - - - - - - -

Projektom "Održivi razvoj društva kreće od mladih" nastoji se povećati uloga organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije. Program sufinacira Ured za udruge Vlade RH.

* Više o projektu: /hr/projekti/svi-projekti/odrzivi-razvoj-drustva-krece-od-mladih

 
MladiZnajuOdrživo