30.05.16

Poziv na informativni dan i radionicu „Znanost s društvom i za društvo“

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u petak 3. lipnja 2016., u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14) s početkom u 9:30 sati održat će se nacionalni informativni dan i radionica za horizontalnu aktivnost Obzora 2020 "Znanost s društvom i za društvom" o provedbi Obzor 2020 projekta, otvorenom pristupu, otvorenoj znanosti, rodnoj dimenziji, etici, sudjelovanju javnosti, znanstvenoj edukaciji; odgovornom istraživanju i inovacijama (RRI - Responsible Research and Innovation) te novim natječajima.

Obuhvatit će prezentaciju Plana za Europski istraživački prostor u Hrvatskoj, otvorene natječaje, projekte Obzora 2020. u kojima sudjeluju hrvatske institucije te radionicu projekta RRI Tools o odgovornom istraživanju i inovacijama.

Između ostalog, na radionici će biti predstavljen i projekt CIMULACT - Savjetovanje s građanima i različitim dionicima o Obzor-u 2020. u kojem je ODRAZ - Održivi razvoj zajednice jedan od 30 partnera, zadužen za provedbu aktivnosti u Hrvatskoj te jedina hrvatska udruga koja provodi projekt iz Obzora 2020.

Događanje je namijenjeno svim prijaviteljima Obzor 2020. projekata, akademskoj zajednici, poslovnom sektoru, organizacijama civilnog društva i donosiocima odluka.

PRIJAVA
Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Prijave su otvorene do srijede 1. lipnja 2016. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta dvorane. Sudjelovanje prijavite putem sljedeće poveznice ovdje!

Program događanja

 
radionica