17.06.20

On-line sastanak s dionicima u sklopu projekta Urban M

Nastavljamo s organizacijom sastanaka s dionicima koji promiču i rade u "zajedničkim prostorima stvaranja" (eng. maker spaces). Sastanke organiziramo u sklopu projekta Urban M koji ima za cilj postizanje bolje podrške i razvijanje inovacijske infrastrukture kroz te prostore.

Riječ je o prostorima u kojima ljudi različitih zanimanja rade zajedno u cilju izrade novog prototipa, proizvoda ili usluge. ODRAZ je suradnik zadužen za okupljanje 'makera', dionika koji koriste ili su zainteresirani za takve prostore - na sastanku održanom 17. lipnja 2020. okupilo ih se preko 20.

Zrinko Rebrina iz Grada Zagreba predstavio je pilot projekt Makers' Community Hub za koji su dobivena financijska sredstava za dodatne aktivnosti u okviru projekta. S provedbom aktivnosti trebalo bi krenuti već ovu jesen.

Planirano je 20-ak besplatnih STEM/STEAM radionica (za djecu, opću populaciju i obrtnike), radionice o održivom razvoju i klimatskim promjenama za djecu te dvije dvodnevne radionice o pripremi projekata.

Sve te aktivnosti trebale bi se održati u prostoru Tehničkog muzeja Nikola Tesla, koji predstavlja idealno mjesto za okupljanje makera.

Prije razgovora sa zainteresiranim dionicima i organizacijama, održan je i kratak sastanak partnera.

* Više o projektu:  /hr/projekti/svi-projekti/urban-m-%E2%80%93-suradnjom-do-novih-kolaborativnih-inovativnih-rjesenja

 
Urban M