30.03.12

Okrugli stol "Građani o mobilnosti u kvartu" (Tribina grada Zagreba, 3. travnja 2012.)

U razdoblju od svibnja do studenog 2011. organizirali smo u okviru projekta CIVITAS ELAN susrete s građanima u devet mjesnih odbora u gradu Zagrebu. Svrha tih susreta bila je potaknuti dijalog s građanima o pitanjima vezanim uz promet i kretanje na lokalnoj razini - osvijetliti probleme i prepreke te razmotriti moguća rješenja.

Projekt CIVITAS ELAN nakon  3,5 godine aktivnosti ulazi u završnu fazu. S tim u vezi, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, koji je koordinator projekta, u suradnji s projektnim partnerima pokreće niz stručnih rasprava - okruglih stolova.

Svrha okruglih stolova je podijeliti sa širim krugom dionika saznanja, rezultate i iskustva projekta te usmjeriti nastavak provedbe projektnih ideja i nakon završetka projekta.

Na prvoj stručnoj raspravi "Građani o mobilnosti u kvartu" koja će se održati u Tribinama grada Zagreba, Kaptol 27, u utorak 3. travnja 2012. od 18 do 19:30 sati izvijestit ćemo i raspraviti sljedeće teme: što građani zamjećuju, komentiraju i predlažu; kako ojačati dijalog na razini mjesne samouprave te kako uključiti građane u poboljšanje životnih uvjeta u njihovom susjedstvu.

Program:

  • Pozdrav - Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada GZ
  • Uvodna prezentacija voditeljice aktivnosti - Višnja Jelić Mück, ODRAZ
  • Filmski prikaz susreta, Centar za filozofiju medija
  • Uvod u raspravu - moderatorica Silva Celebrini, urednica na Hrvatskom radiju i predsjednica Zbora novinara za okoliš HND

Panelisti:

  • Milena Marega ravnateljica slovenskog REC-a koja donosi iskustva sa sudjelovanjem stanovnika iz drugih CIVITAS ELAN gradova i
  • Gojko Bežovan - o razlozima zbog kojih treba poticati sudjelovanje građana
  • Rasprava
 
ODRAZOVE vijesti