24.05.17

Okrugli stol ˝Revitalizacija napuštenih prostora Grada Zagreba; analiza, namjena i scenariji˝

U sklopu aktivnosti projekta ˝Dijalog o mobilnosti˝ 24. svibnja održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o brojim temama poput funkcionalne revitalizacije, urbanizma i prostornog planiranja. Predstavljena su i neka prometna rješenja.

Funkcionalna revitalizacija, urbanizam i prostorno planiranje, mobilnost, neke su od tema o kojima smo danas raspravljali u sklopu okruglog stola koji smo održali i istraživanja koje su proveli studenti Geografskog odsjeka, smjer "Prostorno planiranje i regionalni razvoj" u suradnji s Udrugom "Sindikat biciklista".

Istraživanjem su obuhvaćene: Branimirova, Vlaška, Tratinska ulica te Ilica između Britanskog trga Črnomerca i poslužile su kao primjer moguće revitalizacije. Npr. izmještanje tržnice Branimir 150 m u zapušteni neiskorišteni prostor, uređenje postojećeg objekta tržnice Branimir i njegova prenamjena u informativni centar za turiste, dobio bi se potpuno drugačiji dojam Zagreba za one koji tek dolaze upoznati naš grad s obližnjeg autobusnog i željezničkog kolodvora. Predstavili su i neka prometna rješenja u navedenim područjima; izgradnjom garaže na postojećem parkingu kod Ciboninog tornja, rasteretio bi se veliki broj ulica i prostor oslobodio za bicikliste i pješake i dr.

18619903_1663017900390001_8537851306194599602_n

Predstavili su i neka prometna rješenja u navedenim područjima; izgradnjom garaže na postojećem parkingu kod Ciboninog tornja, rasteretio bi se veliki broj ulica i prostor oslobodio za bicikliste i pješake i dr.

 
mobilnostZG