21.12.18

ODRAZ sudjelovao na Forumu mladih u Makedoniji

U okviru projekta ''Ruralni mladi sudjeluju u integraciji Makedonije u EU'', održana su dva Foruma za savjetovanje studenata o mogućem profesionalnom razvoju u ruralnim prostorima na kojem je Elizabet Gašparov iz ODRAZ-a predstavila primjere dobre prakse iz Hrvatske. Forum je održan 11. i 12. prosinca 2018. u Štipu i Strumici.

Skup o zapošljavanju mladih u ruralnim sredinama koji je organizirala makedonska Zaklada za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi, u sklopu projekta ''Ruralni mladi sudjeluju u integraciji Makedonije u EU'' (Rural youth assisting Macedonia in EU integration), bavio se temama vezanim za razvoj karijere za mlade osobe, povećanje mogućnosti za zapošljavanje mladih u ruralnim sredinama te dobre politike.

Elizabet Gašparov iz ODRAZ-a, kao predstavnica Hrvatske mreže za ruralni razvoj - HMRR, predstavila je primjere dobre prakse iz Hrvatske te istaknula da su neformalno obrazovanje, profesionalno usmjeravanje i usklađivanje obrazovnog sustava zahtjevima tržišta rada jedni od važnijih aspekata za povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

#OdraziSe #HMRR

 
ODRAZ-ove vijesti