28.04.15

ODRAZ-ov "Lokalni razvoj vođen zajednicom" nagrađen Oktavijanom za najbolji namjenski film!

S ponosom javljamo da je ODRAZ-ov edukativni animirani film o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. nagrađen Okatavijanom za najbolji namjenski film u okviru filmske manifestacije 24. Dani hrvatskog filma. Oktavijan je nagrada koju na Danima hrvatskog filma dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara u svakoj natjecateljskoj kategoriji.

Edukativni film "Lokalni razvoj vođen zajednicom" o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. pripremili smo kako bismo širu javnost informirali o načelima takvog razvoja i animirali građane na okupljanje i pokretanje aktivnosti u svojim zajednicama.

Radi se o metodi koja na lokalnoj razini uključuje partnere - predstavnike civilnog društva i lokalnih ekonomskih struktura, u kreiranje i provedbu lokalne razvojne strategije (LRS) koja će njihovim područjima omogućiti pomak prema održivijoj budućnosti.

To je snažan alat koji bi, posebno u razdobljima krize, trebao pokazati da su lokalne zajednice sposobne poduzimati pametne, održive i uključive korake na različitim područjima lokalnog razvoja.

Režiju, ilustraciju i animaciju filma potpisuje ODRAZ-ov dugogodišnji suradnik Natko Stipaničev. Scenarij za film napisali su Natko Stipaničev te Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Műck iz ODRAZ-a.

Čestitamo na nagradi Natku koji je radio animaciju i muziku te režirao film, kao i Lidiji i Višnji koje su radile na scenariju!

Film je financirao Grad Zagreb u sklopu projekta "Aktivni građani za Zagreb-Zajednica kao pokretač lokalnog razvoja"

* Film pogledajte ovdje.

 
ODRAZ-ove vijesti