22.05.17

ODRAZ na Danima socijalne i solidarne ekonomije u Dubrovniku

Udruga Deša iz Dubrovnika organizirala je 18. i 19. svibnja 2017. ovaj skup kao priliku za raspravu o važnosti socijalne i solidarne ekonomije, koja može imati važnu ulogu u borbi protiv siromaštva i promicanju održivog načina življenja. Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a održala je predavanje o održivom razvoju i Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Skup je organiziran u sklopu projekta Socijalna i solidarna ekonomija kao razvojni pristup održivosti u Europskoj godini razvoja 2015. i dalje - SUSY (http://hr.solidarityeconomy.eu). Ovaj projekt DEŠA provodi s partnerima iz 23 europske zemlje, a cilj projekta je ukazati na ulogu koju socijalna i solidarna gospodarstva (SSE) mogu igrati u globalnoj borbi protiv siromaštva i promicanju održivog načina življenja. Kroz 36 mjeseci provedbe projekta DEŠA, koja je i sama osnovala i uspješno vodi socijalno poduzeće Deša Pro d.o.o., senzibilizira javnost o važnosti socijalne i solidarne ekonomije nizom aktivnosti.

Među govornicima koji su sudjelovali na skupu su neki od inicijatora društvenog (socijalnog) poduzetništva u Hrvatskoj kao što su Gojko Bežovan, vodeći hrvatski stručnjak za socijalnu politiku s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). Na skupu je predstavljen i projekt Pravno-ekonomske klinike koji provodi Sveučilište u Osijeku, Etična banka u osnivanju te primjeri dobre prakse iz Slovenije.

Više o konferenciji pročitajte ovdje.

 
OdraziSe