29.05.14

ODRAZ i HMRR na Danima otvorenih vrata udruga 2014.

ODRAZ i HMRR se i ove godine pridružuju obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge. Za sve zainteresirane vrata otvaramo u četvrtak 5. lipnja između 10:00-15:00 sati na adresi Lj. Posavskog 2/4. Vidimo se! :)

Cilj Dana otvorenih vrata udruga 2014. je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

U prostorijama naše udruge s veseljem ćemo vam predstaviti što radimo:

  • praktične primjere iz djelovanja udruge - projekti, edukacija, informiranje, publikacije, suradnja s medijima;
  • moći ćete se učlaniti u Mrežu za lokalni razvoj i dobivati redovite informacije o natječajima, edukacijama, događanjima ...
  • popričat ćemo o mogućoj suradnji, a svi posjetitelji će moći besplatno, po svom izboru, izabrati jednu od naših publikacija.

Kolege iz HMRR-a će predstaviti:

  • plan aktivnosti HMRR-a u 2014., posebno pripreme za održavanje Prvog hrvatskog ruralnog parlamenta
  • podijelit ćemo iskustva s korisnicima IPARD-ovih mjera i potencijalnim korisnicima budućeg programa ruralnog razvoja 2014.-2020.
  • razmijenit ćemo informacije i saznanja o potrebama, trendovima i razvojnim perspektivama ruralne Hrvatske
  • poklonit ćemo vam primjerak izvještaja iz sjene "IPARD jučer/danas / sutra" - mišljenja korisnika IPARD-ovih mjera o provedbi programa u razdoblju 2010.-2012.
 
DOVU2014