30.01.17

Naglasci on-line konzultacija "Istraživanje za društvo"

Pogledajte ključne naglaske on-line konzultacija s građanima, provedenih u 30 europskih zemalja u razdoblju od kolovoza do listopada 2016. Građani su bili pozvani da ispune opsežni on-line upitnik te se na taj način pridruže istraživačima, relevantnim dionicima i donositeljima odluka u redefiniranju Europskog programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. kako bi ga se učinilo odgovornijim u odnosu na njihove želje i potrebe. Sudjelujući u ovim konzultacijama, 3.458 ispitanika (od kojih je 283 iz Hrvatske) ocijenilo je i nadopunilo 48 predloženih istraživačkih programa.

Ti su programi dodatno razmotreni kao potencijalne politike, koje bi bile polazište za teme mogućih natječaja iz programa Obzor 2020. za 2018. i nadolazeće godine. Financirani projekti bi trebali odgovoriti na društvene potrebe i doprinijeti rješavanju ključnih društvenih problema.

Naglasci on-line konzultacija
Naglasci on-line konzultacija s građanima u Hrvatskoj

 
* On-line konzultacije provedene su u okviru projekta CIMULACT - Savjetovanje s građanima i različitim dionicima o Obzoru 2020. ODRAZ - Održivi razvoj zajednice jedan je od 30 partnera u projektu, zadužen za provedbu aktivnosti u Hrvatskoj.

 
ODRAZ-ovi projekti