20.10.15

Mladi u održivom lokalnom razvoju - održana druga radionica u Zagrebu i posjet primjerima dobre prakse u Čakovcu

U Zagrebu je 15. listopada 2015. održana druga radionica u okviru projekta "Mladi i održivi razvoj - nove mogućnosti zapošljavanja". Na radionici je sudjelovalo 23 mladih osoba s područja Bosne i Hercegovine. Drugi dan smo posjetili ACT Grupu u Čakovcu.

Uvodni dio bio je posvećen predstavljanju ciljeva projekta, planiranog programa druge radionice i studijske posjete ACT grupi u Čakovcu. Lidija Pavić-Rogošić predstavila je ODRAZ kao nositelja projekta i partnersku organizaciju OIA - Omladinska informativna agencija BiH čiji su predstavnici također sudjelovali u organizaciji i provedbi druge radionice.

Nakon uvoda u radionicu Marina Dimić Vugec iz ODRAZ-a predstavila je rezultate istraživanja provedenog putem online upitnika među mladima u BiH - "Mladi i održivi razvoj u BiH". Upitnik je ispunilo 105 mladih osoba s područja cijele BiH. Temeljem dobivenih rezultata i same rasprave zaključeno je kako mladi u BiH podržavaju načela održivog razvoja i nastoje ih promicati u svojoj životnoj sredini i lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

U nastavku programa održan je set panel izlaganja o Ulozi mladih u održivom razvoju. Izlaganja su održale Andrea Pandurović Ugrin, voditeljica razvoja i info servisa Volonterskog centra Zagreb, Gabrijela Martić, članica Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske i Morana Makovec, voditeljica Službe za mlade u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Sudionici su nakon radionice krenuli organiziranim prijevozom u Toplice Sv. Martin na Muri.

Drugi dan posjetili smo ACT grupu. Direktor ACT grupe Teo Petričević polaznicima je prikazao rad ACT grupe i društveno poduzetništvo kao oblik poduzetništva za mlade. U okviru posjete polaznici su imali priliku vidjeti radne procese u ACT Printlab-u d.o.o. i Socijalnoj zadruzi "Humana Nova".

miOR-1

MiOR-2 MiOR-3

 
ODRAZ-ovi projekti