21.10.11

Kretanje mojim kvartom - ciklus razgovora o prometu

Ciklus razgovora o prometu po mjesnim odborima u okviru projekta CIVITAS ELAN završit ćemo u ponedjeljak 24. listopada 2011. susretom s građanima s područja mjesnih odbora Folnegovićevo naselje i Oton Župančič u Gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak.

Svrha susreta je potaknuti građane na promišljanje i predlaganje poboljšanja prometnih uvjeta u njihovom susjedstvu.

Organizator i moderator je ODRAZ u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, CFM- Centrom za filozofiju medija, Gradskom četvrti Peščenica-Žitnjak i spomenutim mjesnim odborima.

Na skupu će sudjelovati partneri u projektu CIVITAS ELAN, predstavnici nadležnih gradskih službi i predstavničkih tijela, stručnjaci koji se bave gradom i mediji, no glavnu riječ imaju građani.

Skup se održava u ponedjeljak 24. listopada 2011. s početkom u 18:00 sati u prostoru MO Folnegovićevo naselje, Joze Laurenčića 8b.

Prethodni susreti obuhvatili su sedam mjesnih odbora s područja gradskih četvrti Trešnjevka - jug i Trnje. Pokazalo se da građanima u svim uključenim mjesnim odborima nedostaju okupljanja, mogućnost dobivanja informacija i izražavanja mišljenja o pitanjima koja ih zanimaju te da slabo poznaju procedure i koriste mehanizme djelovanja lokalne samouprave. Čuli smo konstruktivne i razumne prijedloge građana i upoznali slabosti mjesne samouprave - ograničene prostorne i komunikacijske mogućnosti te nepostojanje prakse sazivanja građana i njihovog povratnog informiranja.

Plakat

 
ODRAZOVE vijesti