02.06.15

Informacije za pripremu dobrih projekata zapošljavanja u gradu Zagrebu

U okviru projekta "PIIP Forum - Projekti, Intervencija, Implementacija, Partnerstvo" održan je prvi okrugli stol Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba (LPZ Zagreb) 27. svibnja 2015. u Plavom uredu s temom "Priprema, analiza, start - iskoristimo EU fondove za razvoj zagrebačkog tržišta rada". Okrugli stol okupio je 20-ak predstavnika udruga mladih, HUP-a, Grada Zagreba, Grada Velike Gorice, poduzetnika, agencija, sindikata i obrazovnih institucija.

Na okruglom stolu predstavljen je sam projekt PIIP Forum, mogućnosti financiranja iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i dostupni izvori informacija i podataka o hrvatskom tržištu rada kao nužne podloge za razvoj projekata.

Kroz zadane teme vodili su nas Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada koji nas je upoznao sa projektom PIIP Forum, Luka Rajčić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava predstavljajući ukratko Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali", te Irena Matejčić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja je prikazala alate HZZ-a za analizu tržišta rada dostupne svima putem portala http://statistika.hzz.hr/.

Nakon održanih uvodnih tema okupljeni su radili u manjim grupama prema odabranim zadacima koji su slijedili područja predstavljenog operativnog programa.

Male grupe izrađivale su Matricu informacija o tržištu rada prema pitanjima koju vrstu informacije odnosno podatka trebaju, identificirati tko posjeduje te informacije, te načini kako bi se do tih informacija moglo doći. Svaka grupa predstavila je zaključke svoga rada na flip-chart listovima uz raspravu velike grupe.

* Prezentacije s okruglog stola za preuzimanje:

* Više o projektu PIIP Forum pogledajte ovdje.

 
ODRAZ-ovi projekti