06.09.18

[Zabilježite datum] Regionalna rasprava o prijedlozima za novu Strategiju partnerstva Svjetske banke u Splitu i Kninu

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. - 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova.  Ovim vas putem pozivamo da zabilježite datum i sudjelujete na regionalnoj raspravi koja će se održati 2. listopada u Splitu i 3. listopada 2018. u Kninu.

Proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Rasprave će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • Split, 2. listopada 2018. - za područje Splitsko-dalmatinske županije
  • Knin, 3. listopada 2018. - za područje Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena. U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Napomena: Točno vrijeme i mjesto održavanja rasprava bit će uskoro dostupno na ODRAZ-ovoj web stranici (www.odraz.hr).

** Za dodatne pojedinosti kontaktirajte Marinu Vojković na: ured@odraz.hr ili telefonom na: 091 / 621 9418.

ODRAZ je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

 
Regionalne rasprave