14.05.19

[Odrazi se znanjem] Održana radionica Od ideje do projekta za profesore Ekonomskog i Grafičkog fakulteta

10. i 11. svibnja 2019. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održali smo radionicu ˝Od ideje do projekta: upravljanje projektnim ciklusom - pristup logičke matrice˝ za profesore Ekonomskom i Grafičkog fakulteta. Sudionici su se kroz teorijski i praktični rad upoznali s fazama upravljanja projektnim ciklusom i stekli znanja i vještine za pisanje projektnog prijedloga.

Ciljevi radionice bili su:

  • Upoznati sudionike s pojmom upravljanja projektnim ciklusom (UPC)
  • Objasniti postupak pripreme za izradu projekta
  • Detaljno obrazložiti pristup logičke matrice (okvira) kao osnove UPC-a
  • Objasniti obrasce Europske komisije za pisanje prijedloga projekata
  • Predstaviti osnove praćenja i vrednovanja

Po završetku obuke sudionici su usvojili znanja o europskom pristupu osmišljavanju i izradi projekta, upoznali se sa svim fazama upravljanja projektnim ciklusom, stekli jasnu predodžbu o tome kako pristup UPC mogu primijeniti na svojoj projektnoj zamisli te stekli znanja i vještine za pisanje projektnog prijedloga na zadanom obrascu.

Metodologija koja se koristila tijekom treninga, a koja je uključivala participativni pristup s prezentacijama, poticanje rasprave i povratne informacije te grupne i pojedinačne zadatke pokazala se kao dobar odabir, jer su sudionici kroz vlastito aktivno uključivanje i propitkivanje bolje savladali prezentirane teme.

O projektu "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" više saznajte OVDJE.

OdraziSeZnanjem_radionica_10i11052019 (2)

OdraziSeZnanjem_radionica_10i11052019 (7)

 
OdraziSeZnanjem