06.04.17

[Kretanje mojim kvartom] Susret s građanima zapadnog dijela Novog Zagreba

Stanovnici s područja Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, dođite u srijedu 12. travnja 2017. od 18:00 do 20:00 sati u Centar za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec) i podijelite s nama probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja vašim kvartom. Pitajte, raspravljajte, predlažite, vaše mišljenje je važno!

U vašem kvartu nedostaju parkirališna mjesta, pothodnici su neprikladni za sve kategorije pješaka i slabo korišteni, pješačka i biciklistička infrastruktura je nedostatna, Savski pješački most, rotor i željeznička postaja Remetinec već dugo čekaju bolje dane, prometnu signalizaciju i regulaciju treba poboljšati. I još mnogo toga...

Šesti po redu susret s građanima "Kretanje mojim kvartom" organiziramo s Gradom Zagrebom, Udrugom "Sindikat biciklista" i u suradnji s Gradskom četvrti Novi Zagreb-zapad. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Do sada smo održali susrete s građanima na području gradskih četvrti Črnomerec, Peščenica-ŽitnjakDonji gradNovi Zagreb-istok i Trešnjevka-jug. Održani susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.

Vidimo se u srijedu 12. travnja, od 18:00-20:00 sati, u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec)!

* Susret organiziramo u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu", koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Poziv

 
mobilnostZG