25.09.17

Direktorica ODRAZ-a sudjelovala u panel raspravi ˝Potencijal djelovanja pod vodstvom zajednice u EU˝

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u suradnji s ECOLISE-om organizirao je 22. rujna 2017. u Bruxellesu Europski dan održivih zajednica. Na skupu je sudjelovala Lidija Pavić-Rogošić kao jedna od govornika u panel raspravi ˝Potencijal djelovanja pod vodstvom zajednice u EU˝.

Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić sudjelovala je u panel raspravi ˝Potencijal djelovanja vođenog zajednicom u EU˝ povodom prvog Europskog dana održivih zajednica, koji se širom Europe obilježio u subotu, 23. rujna. Predstavila je Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO), koji je jedan od su-organizatora skupa. Govorila je i o svom iskustvu i iskustvu ODRAZ-a.

Konferencija je okupila kreatore javnih politika i predstavnike tisuća inicijativa pod vodstvom zajednice o klimatskim promjenama i održivosti u Europi kako bi pokrenuli prvi Europski dan održivih zajednica koji se održao sljedećeg dana, 23. rujna. Konferencija je bila usmjerena na angažiranje kreatora politike i dionika Europske unije (EU) u Bruxellesu pokazujući kako inicijative pod vodstvom zajednice o klimatskim promjenama i održivosti imaju ključnu ulogu u postizanju ciljeva na području klime.

EDSC_final

Tijekom konferencije održana je panel rasprava "Potencijal djelovanja pod vodstvom zajednice u EU". Inicijative pod vodstvom zajednice o klimatskim promjenama i održivosti pomažu u mobilizaciji građana, promjeni mentaliteta i ponašanja te kataliziraju decentralizirana rješenja temeljena na društvenim i tehnološkim inovacijama. Takvi ˝bottom-up˝ pristupi trebaju okvir politike koji omogućava djelovanje i potiče širenje takvih inicijativa.

#EGSO #EESC #OdraziSe

* Više o Europskom gospodarskom i socijalnom odboru možete pročitati OVDJE.

5373

 
EGSO