03.07.18

Ured za udruge Vlade RH objavio Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Cilj Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj" je unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva. Rok za podnošenje projektnih projedloga je 1. listopada 2018. Projektni prijedlozi se dostavljaju na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Specifični ciljevi Poziva su:doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i unaprijediti kvalitetu života kroz razmjenu znanja i iskustava;osnažiti partnerstva hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva;doprinijeti povećanju lokalnih (administrativnih, organizacijskih i suradničkih) kapaciteta za upravljanje lokalnim ekonomskim i društvenim razvojem.

Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja raspoloživ je iznos od 12.300.000,00 kuna.

Financirat će se dvije grupe aktivnosti. Prva grupa se odnosi na suradnju između dviju država u područjima koja su važna za održivi razvoj lokalne zajednice, a druga grupa se odnosi na suradnju između dviju država u području sigurnosti na cestama. Za aktivnosti unutar grupe 1 izdvojit će se 8.800.000,00 kn, a za aktivnosti unutar grupe 2 izdvojit će se 3.500.000,00 kn.

Projekti se mogu financirati u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu su potencijalni prijavitelji i partneri dužni osigurati sufinanciranje preostalih 10% iz vlastitih sredstva.

Ured za udruge održat će 10. srpnja informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje.

* Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju preuzmite OVDJE.

Izvor: uzuvrh.hr

 
natječaj