10.04.18

Ured za udruge objavio Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

Ured za udruge u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2018., a provode aktivnosti kojima se promiče kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga". Tema poziva je ˝Solidarnost u zajednici˝. Rok za dostavu prijava je 9. svibnja 2018.

Ovim Javnim pozivom želi se promovirati solidarnost kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnim sredinama koje poboljšavaju kvalitetu života i razinu socijalnog kapitala poticanjem aktivnog građanstva, korištenjem potencijala u zajednici te doprinos pozitivnim promjenama usmjerenim na jačanje solidarnosti i zaštitu ljudskih prava.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. rujna do 30. studenog 2018. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni pozivu moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2018.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću (Abeceda komunikacije i Mediahint) dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću te studenata odnosa s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge. Za svaku udrugu osigurana je stručna podrška i financiranje troškova izrade promotivnih materijala i oglašavanja društveno korisnog programa udruge. U sklopu Javnog poziva financirat će se aktivnosti promocije vidljivosti rada udruge u svrhu jačanja komunikacijskih kapaciteta udruge i promocije društveno korisnih aktivnosti.

Ured za udruge dodijelit će dvije financijske podrške u iznosu od po 30.000,00 kuna.

Kriteriji za dodjelu nagrade:

  • doprinos aktivnosti općem dobru
  • promicanje kulture solidarnosti
  • inovativnost planiranih aktivnosti
  • izvedivost i zaokruženost predloženog projekta
  • održivost projekta
  • udruga aktivno promovira svoje redovne aktivnosti u okviru manifestacije 'Dani otvorenih vrata udruga'

Kada i kako se prijaviti?
Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 9. svibnja 2018. dostavom popunjenih obrazaca koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje.

  • Upute za prijavitelje preuzmite  ovdje.
  • Obrazac za prijavu preuzmite  ovdje.
  • Obrazac proračuna preuzmite  ovdje.
  • Obrazac izjave o financiranim projektima preuzmite  ovdje.

Izvor: udruge.gov.hr

 
natječaj