24.05.18

Ured za udruge najavljuje objavu Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Cilj Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije" je promicati doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice.

Specifični ciljevi Poziva su:

  • povećati ulogu organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija djece i mladih u području održivog razvoja;
  • osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju.

Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja raspoloživ je iznos od 34.650.000,00 kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje projekta koji se može prijaviti i ugovoriti je 140.000,00 kuna, a najveći 1.300.000,00 kuna.
Projekti se mogu financirati u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu su potencijalni prijavitelji i partneri dužni osigurati sufinanciranje preostalih 10% iz vlastitih sredstva.

Objava Poziva planira se u tjednu od 4. do 8. lipnja 2018., a Ured za udruge će se na taj način priključiti obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja, europske inicijative koju u Hrvatskoj koordinira ODRAZ.

Fokus Europskog tjedna održivog razvoja je na događajima i aktivnostima povezanim s Globalnim ciljevima održivog razvoja u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti.

Izvor: uzuvrh.hr

 
natječaj