15.07.20

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu

Ovaj Poziv ukupne vrijednosti 50.000.000,00 HRK ima za cilj provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba (mladih u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), a kako bi im se omogućio pristup tržištu rada te ih se osnažilo za aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Poziv je u skladu s ciljevima Preporuke Vijeća EU o uspostavi Garancije za mlade te Planom implementacije Garancije za mlade 2019.-2020. koji je Vlada RH usvojila u svibnju 2019. godine.

Praćenje provedbe Garancije za mlade od strane Europske komisije ukazuje na to da sheme GZM u EU pa tako i u RH još uvijek nisu dosegnule sve mlade ljude, a posebno su slabo zastupljeni mladi koji se nalaze u nepovoljnom položaju.

Prijave na predmetni Poziv moguće je predati od 27. srpnja 2020. godine, a Poziv je otvoren do 31. prosinca 2020. ili do iscrpljenja raspoložive financijske omotnice.

* Više informacija o natječaju dostupno je OVDJE.


Informativna radionica - 17. srpnja

Informativna radionicu za otvoreni trajni Poziv "Pronađi me!" - provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu održat će se virtualnim putem u petak, 17. srpnja 2020. godine, s početkom u 10.00 sati. Prijave su otvorene do četvrtka, 16. srpnja 2020. godine, do 15:00 sati na sljedećoj povznici: https://forms.gle/UsXg6XgcQCYtYbMGA. Očekivano trajanje radionice je 2 sata. Na radionici će biti pojašnjena svrha i uvjeti prijave na Poziv.


Online radionica razmjene ideja i pripreme projekata - 21. i 22. srpnja

Pridružite se, predložite svoje projektne ideje i razrađujete ih sa zainteresiranim sudionicima na radionici koju će voditi Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada i Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a. Radionica će započeti kratkom prezentacijom otvorenog natječaja  "Pronađi me!" - provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu i ostalih najavljenih natječaja te će sudionici predstaviti svoje ideje, formirat će se projektni timovi prema interesu i razvijati elementi projekata - što bi u konačnici rezultiralo partnerstvom i prijavom projekata na natječaj(e).

Izvor: esf.hr

 
natječaj