18.02.20

Plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2020. godini

I ove godine našim poljoprivrednicima stavljena su na raspolaganje sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Kroz indikativni plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2020. godini planirana je objava više od 20 natječaja, s ukupno više od 1,1 milijardu kuna raspoloživih sredstava.

Sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. namijenjena su prijenosu znanja, savjetovanju poljoprivrednika, povećanju konkurentnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, poticanju udruživanja i suradnje, promicanju proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s oznakom kvalitete, povećanju dohotka pokretanjem i razvojem nepoljoprivrednih djelatnosti, obnavljanju poljoprivrednog proizvodnog potencijala, razvoju šumskih područja i poboljšanju održivosti šuma kao i lokalnom razvoju kroz inicijativu LEADER.

U 2020. nastavlja se potpora rastu i razvoju malog gospodarstva putem financijskih instrumenata - novog oblika financiranja kroz koji je dostupno više od 920 milijuna kuna za ulaganja u poljoprivredu, preradu i šumarstvo.

* Indikativni plan objave natječaja 2020. je dokument koji će se prema potrebi ažurirati tijekom godine, a pogledajte ga ovdje.

Izvor: ruralnirazvoj.hr

 
natječaji