05.07.18

Otvorene prijave na Adriatic Plastic Challenge - Zaustavimo zagađenje plastikom

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade. Traže se inovativna rješenja kako bi se zaustavilo zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele s nama strast prema očuvanju morskog ekosustava. Svoje ideje prijavite do 10. rujna 2018. (23:59h).

Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u oceanu. To je između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe. Posljedice zagađenja plastikom su nesagledive za okoliš i za društvo a magično rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristupe i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju.

ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE
Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade.
Tražimo inovativna rješenja kako bismo zaustavili zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele s nama strast prema očuvanju morskog ekosustava.

Pozivaju se zainteresirani timovi da razmislite o tome što mogu učiniti kako bi doprinijeli rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijave svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.

U sklopu Adriatic Plastic Challenge-a žele se:

  • Pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more
  • Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje

PRIJAVITE SE!
Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvali smo stručnjake iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju vaših ideja i projekata tijekom bootcampa.

Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti financijske nagrade

  1. mjesto: 10.000 kuna
  2. mjesto: 7.500 kuna
  3. mjesto: 3.500 kuna

Sada je trenutak za donošenje odluke, sastavljanje učinkovitog tima i druženja u brainstormingu iz kojeg će isplivati sjajna ideja koju ćete prijaviti na Adriatic Plastic Challenge! Možete se prijaviti sami ili u timu, bez obzira da li ste tek osmislili ideju ili već imate projekt na kojem radite.

Pridružite se! Prijavite svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna 2018.g. (23:59h)

Izvor: Terra Hub

 
natječaj