06.09.19

Otvoren poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2019.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava je objavio poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2019. koja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK. Natječaj je otvoren do 5. studenoga 2019.

Dodjeljivanjem nagrade i priznanja želimo pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Vjerujemo kako proslava i zahvala za djelovanje za zajedničko dobro ohrabruje pojedince/ke da svoju građansku političku moć pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" namijenjena je pojedincima/kama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj. Nominirani ne moraju biti građani RH. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Predlagati mogu fizičke i pravne osobe.

Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, životopis kandidata, najmanje jedna pisana preporuka.

Prijavni obrazac za Nagradu može se preuzeti OVDJE.

Više na krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr

 
natječaj