07.01.19

Otvoren natječaj za Godišnji program APR-a u 2019. te lokalni u Čakovcu

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2019. godini te lokalni u Čakovcu koji će se održavati u siječnju i veljači 2019., a bit će namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva i poduzetništva iz Međimurske županije i gradova u Zagorju.

Godišnji program APR-a jednogodišnji je obrazovni program namijenjen lidericama/ liderima i stručnjakinjama/stručnjacima mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog sektora, javne uprave, civilnoga društva, akademske zajednice i medija.

Godišnji program sastoji se od pet događanja:

  • dva trodnevna seminara koji se održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Prvi seminar održat će se od 8. do 10. ožujka, a drugi seminar od 10. do 12. svibnja 2019. godine;
  • Godišnje konferencije koja je glavni događaj APR-a na kojem se okupljaju svi alumniji programa, a koja će se održati od 18. do 20. listopada 2019. godine;
  • Svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznice i polaznike iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionice i sudionike, a koji se održava tijekom mjeseca studenog;
  • Završnog susreta na kraju programa koji se održava tijekom prosinca.

Primanjem u program polaznice i polaznici preuzimaju obavezu sudjelovanja na 4 od 5 događaja Godišnjeg programa.

Polaznice i polaznici sudjeluju u troškovima Godišnjeg programa u iznosu od 500,00 kuna, te iznosom od 800,00 kuna u troškovima sudjelovanja na Svjetskom forumu za demokraciju Vijeća Europe u Strasbourgu.

U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske od 26 do 35 godina starosti (odnosno moraju imati manje od navršenih 36 godina u trenutku prijave), uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika (samoprocjena).

Krajnji rok za slanje prijave i preporuka je 10. siječnja 2019. godine.

Više o godišnjem programu pročitajte OVDJE.

LAPR okuplja do 33 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. 21 polaznik je iz Međimurske županije, a 12 iz gradova Hrvatskoga zagorja (Krapinsko - zagorska županija).

Prilikom odabira vodit će se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Čakovcu. Predviđeni datumi održavanja modula su 26. siječnja, 9. veljače i 23. veljače 2019.

Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja 2019. u ponoć.

Više o lokalnom programu pročitajte OVDJE.

 
natječaj