16.04.19

Objavljen poziv „Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.“

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom "Mediji zajednice - potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I." Pozivom će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta medijskih djelatnika (novinara) te proizvodnja i objava programskih sadržaja medija namijenjenih povećanju vidljivosti ranjivih skupina.Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 17. lipnja 2019.

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., a usmjeren je na unaprjeđenje kvalitete medijskog izvještavanja o ranjivim skupinama i podizanje razine javne svijesti o njihovim pravima.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitni nakladnici medija.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava prve faze iznosi 15.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Mediji zajednice - potpora socijalnom uključivanju putem medija"  alokacije od 15 milijuna kuna objavljen je kao I faza  od planiranih ukupno 30 milijuna kuna koja će biti dodijeljena do kraja ove financijske perspektive. Ministarstvo kulture je u procesu izrade novog Zakona o elektroničkim medijima, kao i Smjernica medijskih politika, s ciljem kvalitetnijeg i transparentnog medijskog djelovanja, te će se II faza Poziva objaviti nakon donošenja navedenih akata.

* Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: www.strukturnifonovi.hr i www.esf.hr.

 
natječaj