24.01.19

Mladi, sudjelujte u nagradnom natječaju EDIC Hrvatska Ovajputglasam i osvojite vrijedne nagrade!

Informacijski centri Europe Direct (EDIC) u Hrvatskoj priređuju nagradni natječaj za videoradove trajanja do 60 sekundi sa svrhom poticanja mladih na aktivno uključivanje u izbore za Europski parlament 2019. Natjecatelj ima zadatak da u zadanom vremenu na kreativan i mladima primjeren način objasni zbog čega će glasati na izborima za Europski parlament 2019. godine. Sadržaj videorada mora obuhvaćati promicanje europskih vrijednosti, aktivnog građanstva te važnost i ulogu mladih u Europskoj uniji. Nagradni natječaj traje od 20. 1. do 1. 3. 2019. u 24.00 sati..

Nagradni natječaj organizira se na nacionalnoj razini. Žiri će nagraditi ukupno dvaneset najuspješnijih natjecatelja - desetero za najkreativnije videoradove, jednog za najduhovitiji i jednog za najautentičniji videorad.

Kako sudjelovati?

Ispuni prijavni obrazac u skladu s pravilima natječaja te na You Tubeu, Facebooku ili Instagramu objavi videorad u trajanju od najviše 60 sekundi u kojem ćeš na kreativan i mladima primjeren način objasniti zbog čega ćeš glasati na izborima za Europski parlament 2019. godine.

Krilatica i hashtagovi videokampanje su #Ovajputglasam i #IzboriEU2019.

Najkreativniji, najduhovitiji i najautentičniji videoradovi ući će u izbor za pobjednike nagradnog natječaja.

Desetero autora najkreativnijih videoodgovora na pitanje zašto bi mladih trebali izaći na izbore za Europski parlament 2019. osvojit će sudjelovanje na Međunarodnom parlamentu mladih "Kakvu Europu želimo?" te posjet institucijama EU-a u Bruxellesu.

Autor najduhovitijeg videorada osvojit će digitalnu videokameru, a najautentičnijeg elektronički čitač knjiga (e book reader).

Pobjednici će biti objavljeni na Instagramu/Twitteru/Facebooku i web-stranicama informacijskih centara Europe Direct i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj najkasnije 10 dana nakon završetka natječaja.

Pravila natječaja pogledajte OVDJE.

Izvor: http://europedirect.usrcu.eu

 
natječaj