20.07.20

Javni poziv udrugama za sudjelovanje u snimanju promotivnog video spota za promicanje vidljivosti rada udruge i manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2020.

Predstavite rad svoje udruge i način kako pomažete građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize te sudjelujte u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2020. Rok za prijavu na natječaj traje do 6. rujna 2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva udruge koje žele promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2020., da se prijave na javni poziv za sudjelovanje u snimanju vlastitih promotivnih video spotova za promicanje vidljivosti rada svoje udruge i manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2020. na društvenim mrežama.

Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje u izradi promotivnog video spota, pozivamo da u kratkom video klipu predstave rad svoje udruge i način kako pomažete građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize. Video spotove Ured za udruge uvrstit će u najavu i program Dana otvorenih vrata udruga 2020. na društvenim mrežama.

Smjernice za izradu video spotova:

  • Video se mora snimati u landscape položaju (položeno/ vodoravno),  nikako ne snimati uspravno
  • Video se može se snimati mobitelom ili fotoaparatom ili kamerom
  • Video se može se snimati uz pomoć selfi štapa ili iz ruke ili neki drugi način
  • Maksimalno trajanje video klipa je 3 minute
  • Ukoliko se video snima u interijeru, treba se pobrinuti da ima dovoljno svjetla.
  • Ukoliko se video snima na otvorenom, treba paziti da vjetar ne pokvari ton videa

Cilj video klipova je predstavljanje udruge i način kako udruge pomažu građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize u 3 minute sa stajališta udruge (uz napomenu udrugama da u video spotu upute svima poziv na sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga). Želja je da se udruge predstave na što maštovitiji način, snimanjem svoje djelatnosti, opisivanjem sebe u formi intervjua ili pričanjem anegdota, drugim riječima u njihovom prirodnom okruženju.Prilikom snimanja video spota potrebno je poštivati sve odredbe GDPR-a, posebice ukoliko će u izradi spota sudjelovati maloljetnici.

KAKO SE PRIJAVITI?

Rok za prijavu na natječaj traje do 6. rujna 2020.

Video spot se postavlja na vlastiti Facebook udruge koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje Dani otvorenih vrata udruga (Facebook profil: Dani otvorenih vrata udruga; @DaniUdruga) uz obavezno slanje na email dovu@udruge.vlada.hr  Jumbo mailom ili We Transferom.

Udruge će biti nagrađene za svoj trud objavom na Facebook stranici Dana otvorenih vrata udruga tijekom rujna u sklopu informiranja javnosti o nadolazećoj manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga koja će se održati u online formatu od 24. do 26. rujna 2020.

Izvor: uzuvrh.hr

 
natječaj