02.05.19

ACT Grupa otvorila natječaj za dobivanje podrške društvenim poduzetnicima

Otvorene su prijave za novi program podrške hrvatskim impact poduzetnicima, koji organizira ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi. Rok za prijavu je 13. svibnja 2019.

Program podrške 'U Zoni' razvojni je program koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje.

Program je razvijen i pokrenut suradnji s Entrepreneuership Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE)-jednim od vodećih fondova u impakt investiranju; te Erste bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva, i zakladom Erste Stiftung.

Program 'U Zoni' usmjeren je mikro ili malim poduzećima, registriranima u Republici Hrvatskoj, koja imaju dugoročni pristup stvaranja pozitivne promjene, odnosno u svom se poslovanju osim ekonomskih vode i društvenim ili ekološkim ciljevima.

Fokus programa je na rastu i razvoju održivih poduzeća te se prijavitelji mogu prijaviti s jednim od slijedećih ciljeva rasta:

  • a) poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge
  • b) lansiranje novog proizvoda ili usluge
  • c) postav novih poslovnih procesa
  • d) povećanje proizvodnje ili operativne učinkovitosti
  • e) tržišni rast
  • f) ulazak na nova tržišta
  • g) standardizacija kvalitete, proizvoda ili uslugah) izmjena poslovnog modela u model izgrađen oko pozitivnog društvenog utjecaja

Prijave za sudjelovanje u programu bit će otvorene od 23. travnja do 13. svibnja, nakon čega će stručna komisija odabrati 10 poduzeća koja ulaze u šestomjesečni akcelerator. Program se metodološki bazira na individualiziranom pristupu svakom pojedinom poduzeću te intenzivnoj mentorskoj podršci, a po završetku programa svih deset poduzeća imat će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima na završnom DemoDay-u u prosincu 2019.

Sve dodatne informacije i prijavni obrazac potražite na mrežnim stranicama www.budiuzoni.hr.

Izvor: civilnodrustvo.hr

 
natječaj