19.04.19

Prijavite se na trening Škola građanskog neposluha

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva zainteresirane da im se pridruže na interaktivnoj i aktivističkoj edukaciji "Škola građanskog neposluha", koja će se održati u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja 2019. godine, u Zelenoj akciji.

Na ovom praktičnom treningu zajedno će se kroz teoriju, rasprave i interaktivne simulacije proći osnove aktivističkog organiziranja, kako bi svaki sudionik i sudionica bili spremi sami ili u grupi pokrenuti vlastite inicijative za zaštitu okoliša i ljudskih prava. Kroz teoriju i praksu odgovorit će se na pitanja poput: Koja su naša temeljna građanska prava? Gdje je granica između zakonitog i nezakonitog djelovanja? Koji tip građanskog aktivizma i nenasilne akcije odabrati? Koji su ključni koraci u planiranju akcije, kampanje ili prosvjeda? Kako mobilizirati druge i kako komunicirati s medijima? Kako skladno funkcionirati kao grupa? Sva teorija bit će popraćena nizom primjera, kao i iskustvenim vježbama i zabavnim simulacijama.

Sudjelovanje na treningu je besplatno. Svoje mjesto osigurajte prijavom putem online obrasca najkasnije do petka, 3. svibnja, u ponoć. Program će trajati u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja, od 9 do 17 h u prostorijama Zelene akcije, (Frankopanska 1, Zagreb). Veganski ručak će biti osiguran za sve, oba dana treninga.

Izvor: zelena-akcija.hr

 
događanja