21.06.19

Poziv na zagrebačku premijeru predstave "Neshvaćeni i zanemareni"

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i Dramski studio Dodir(i) pozivaju na premijeru predstave "Neshvaćeni i zanemareni" koja će biti izvedena u Zagrebu 27. lipnja 2019. Svi sudionici pripadnici su specifične jezično-kulturne manjine gluhoslijepih i gluhih osoba, koji će ovim putem prenijeti publici vlastitu percepciju svijeta u kojem žive putem d-o-d-i-r-a, a istovremeno pokušati približiti svoju svakodnevicu.

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i Dramski studio Dodir(i) s ponosom najavljuju premijeru predstave "Neshvaćeni i zanemareni", koja će se odigrati u Zagrebu 27. lipnja 2019. u kazalištu Luda Kuća (Zvonimirova 63) u 17 sati.

Ova interaktivna predstava okuplja gluhoslijepe osobe iz lokalnih udruga cijele Hrvatske, okupljenih pod krovnom organizacijom - Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u borbi protiv socijalne deprivacije gluhoslijepih osoba.

Svi akteri ove predstave pripadnici su specifične jezično-kulturne manjine gluhoslijepih i gluhih osoba i ovim putem prenijet će publici vlastitu percepciju svijeta u kojem žive putem d-o-d-i-r-a, a istovremeno pokušati približiti svoju svakodnevnicu široj javnosti.

Dođite ih podržati, nasmijati se s njima, a mozda i zaplakati, jer se pruža jedinstvena prilika da na sat vremena "stanete u cipele" gluhoslijepe osobe i iskusite različite mogućnosti komuniciranja, ali i doživite i osjetite kako je to biti drugačiji, biti neshvaćen i zanemaren.

Ulaz je besplatan!
Svoj dolazak potvrdite mailom na dodir@dodir.hr

Ovaj nesvakidašnji, interaktivni igrokaz, nastao je u organizaciji Dramskog studija Dodir(i), okupljajući gluhoslijepe osobe iz lokalnih udruga cijele Hrvatske, okupljenih pod krovnom organizacijom - Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u borbi protiv socijalne deprivacije gluhoslijepih osoba.

Predstava je realizirana u sklopu projekta "Kultura bez granica i prepreka za gluhoslijepe osobe sa 54+" koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda 2014-2020 od strane Provedbenih tijela Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Više na dodir.hr

 
događanja