15.05.19

Poziv na skup ˝Klimatske promjene u Hrvatskoj: što možemo i moramo poduzeti?˝

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje organizira skup "Klimatske promjene u Hrvatskoj: što možemo i moramo poduzeti?" koji će se održati 23. svibnja 2019. u vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Rok za prijavu je 22. svibnja.

Uvodničari u temu su Sasja Beslik, direktor Održivih ulaganja u Nordea grupi, prof.dr.sc. Branko Grisogono, redoviti profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Matija Hlebar, voditelj Održivog razvoja u Podravci.

Na panelu će se pridružiti i mr. sc. Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora zaštite okoliša i energetike HGK, dr. sc. Ivan Güttler, klimatolog iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, Tanja Rudež, novinarka Jutarnjeg lista i Franka Logarić, organizatorica prosvjeda učenika za klimu. Uz pitanja iz publike oni će uz pomoć moderatora Amara Causevica iz Švedske kraljevske akademije znanosti detaljnije razmotriti na koji način klimatske promjene već utječu na Hrvatsku te što možemo i moramo poduzeti kako bismo se pravovremeno suočili s njima.

Skup zajednički organiziraju Podravka i Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK, a organizira se u okviru nove suradničke platforme Hrvatske gospodarske komore HGK_COR AKCELERATOR, čiji je cilj ubrzati promjene na ostvarenju 17 globalnih ciljeva UN-a u Hrvatskoj. Odgovor na klimatske promjene je 13. cilj održivog razvoja.

Svoje sudjelovanje potvrdite putem sljedeće poveznice, najkasnije do 22. svibnja 2019.

Program skupa dostupan je OVDJE.

Izvor: hgk.hr

 
događanja