05.10.18

Poziv na predavanje ˝Multikulturalnost u doba promjena˝

Veleposlanstvo Kanade u RH, u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Gradom Zadrom, suorganizira predavanje kanadskog profesora g.  Payama Akhvana, s Pravnog fakulteta Sveučilišta McGill u Montrealu, pod nazivom ''Multikulturalnost u doba promjena'' 12. listopada 2018. u Zadru. Rok za prijavu je 9. listopada.

Događaj na temu integracije osoba migrantskog porijekla u društva prihvata i doprinosa multikulturalnosti društva u cjelini održat će se u petak, 12. listopada 2018., s početkom u 14.00 sati, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, u Zadru.

Profesor Akhavan medunarodno je poznati odvjetnik za ljudska prava, znanstveni savjetnik za ljudska prava i jedan od najprodavanijih autora (publicistika).

Podučava i istražuje međunarodno javno pravo, međunarodno rješavanje sporova, međunarodno kazneno pravo, ljudska prava i kulturni pluralizam. Diplomirao je kao doktor znanosti pravo na Harvardu i prije nego što se pridružio McGill Sveučilištu u Kanadi, bio je viši znanstveni suradnik na Pravnom fakultetu Yale i tuzitelj UN-a u Haagu.

Godine 2017. održao je Massey predavanja na CBC-ju, pod nazivom "U potrazi za boljim svijetom". Odiseja za ljudska prava trajala je od 13. rujna do 4. listopada u pet različitih kanadskih gradova. Njegova istoimena knjiga jedan je od bestsellera u Kanadi. Ovaj počasni naziv "Masseyev predavač" oblik je priznanja za vodeće osobe iz kanadskog javnog života te znanstvenike za njihov rad na suvremenim temama u filozofiji, politici i kulturi.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj web stranici: https://www.cbc.ca/radio/ideas/the-2017-cbc-massey-lectures-in-search-of-a-better-world-1.4222812

Svoje sudjelovanje potvrdite na Vlatka.Ljubenko@international.gc.ca do utorka, 9. listopada 2018. godine.

 
događanja