06.03.19

Poziv na javnu tribinu i radionicu: “Predsjedanje RH Europskom Unijom – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?”

Ured za udruge Vlade RH s partnerima - platformom CROSOL i Deskom Kreativne Europe organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. - što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020. Tribina i radionica će se održati u srijedu, 13. ožujka 2019., u Varaždinu. Rok za prijavu je 11. ožujka.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske koje se žele odaslati tijekom siječnja 2020., kada započinje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske Unije i kada Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

  • Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije te hoće li u tome uspjeti?
  • Što točno znači predsjedati Europskom Unijom?
  • Koje teme građani smatraju važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • Kakve su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLP(R)S u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Odgovor na ta i mnoga druga pitanja potražite u Varaždinu. Predviđeno trajanje programa je od 10:30 do 15:00 sati, a detaljan program možete pronaći u prilogu:  Varaždin - program

Prijave se vrše isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do ponedjeljka, 11. ožujka 2019, do 12 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja.

Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za sve dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr, 01/45 99 810.

Izvor: udruga-gradova.hr

 
događanja