11.07.18

Poziv na festival Terrafest Ekomarcia

Od 27. do 30. srpnja 2018. obilježava se manifestacija Terrafest na kojoj će se razgovarati o globalnim problemima poput klimatskih promjena, društvene održivosti, bioregionalnosti, održivosti šuma, mora i slično. Organizira se šetnja od Karlovca do Žaleca, zaustavljajući se u Sesvetama, Ribniku i Novom mestu. Na svakoj stanici, održat će se zanimljive radionice i razmjene sjemena.

Festival provodi Cesnet kojeg čine partnerske organizacije iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Radi se o mreži farmera, lokalnih grupa, organizacija i institucija usmjerenih na promoviranje učenja o održivosti i razmjenu iskustava.

Festivali proslave planeta Zemlje postoje u mnogim kulturama, kako drevnim tako i modernim. Ljudi od pamtivijeka slave prirodu i godišnja doba. Još od 2010. godine, Terrafest nudi mogućnost susretanja i slavlja planeta Zemlje, a inspiriran je drevnim duhovima ukorjenjenim u trima zemljama - Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Obilježavanjem Terrafest-a želi se osvijestiti ljude o važnosti očuvanja prirode, našeg planeta u svrhu boljeg i zdravijeg življenja.

Organizira se šetnja od Karlovca do Žaleca, zaustavljajući se u Sesvetama, Ribniku i Novom mestu. Na svakoj stanici, organizirat će se određene radionice i razmjene sjemena.

Program radionica bit će objavljen uskoro.

Više informacija pročitajte na službenoj web stranici www.cesnet.it ili na facebook stranici.

 
događanja